En baştan şunu söylemeliyim Sağlıklı bir bataryanız varsa asla denemeyin kalibre olayı dakikada %1, %2 sarjı gidenler içindir.
Şunu açık bir şekilde söylemeliyim ki aslında gerçekten bataryanızı kalibre edemezsiniz, bataryanız kimyasal maddelerden oluşan bir donanımdır. Bu kimyasal bozulduysa, artık şarj tutmuyorsa buna yapabileceğimiz pek fazla bir şey bulunmamaktadır. Sadece lityum iyon bataryalarda fazla şarj almasını engelleyen bir devre bulunmaktadır. Bunun dışındakiler özel bir sıvı ve kömür.
Eğer bataryanın kendisinde fiziksel olarak bir hasar olmadığından eminsek sonraki adımlara geçebiliriz. Eğerkalibrasyondan sonra da bataryanızın ömründe bir değişiklik olmazsa bataryanızı değiştirmenizde fayda var. Çünkü elinizdeki batarya zamanla sıvı sızdırmaya başlayacak ve daha büyük sorunlara neden olacaktır. Yeni batarya alırken bataryanın orijinal olduğuna dikkat edin, kalitesiz bir batarya 1 2 hafta içinde arızalanacak hatta cihazınızı da bozacaktır (muadil bataryalar hariç).
Öncelikle bataryanın hızlı bitmesine neden olan birçok etken olabilir. Eğer telefon yavaş şarj oluyorsa şarj soketinde, kabloda ya da şarj aletinin kendisinde bir sorun olabilir. Cihazın kendi şarj aleti ile yapılan şarj ve sıradan bir şarj ile yapılan dolum arasında ciddi farklar vardır. Denemek serbest.
Eğer cihazınızı yeni güncellediniz ve bataryanız çabucak tükeniyorsa cihazınızın ön belleğini temizlemekte fayda var. Bu biraz teknik bir konu olduğu için bu yazıda buna değinmeyeceğim. Youtube’a Android clear cacheyazarsanız size yardımcı olacak bir çok video bulabilirsiniz.
GELELİM NASIL KALİBRE EDERİZ KISMINA ;D
Kalibrasyon İçin İlk Adım;
- Cihaz kendini kapatana kadar bataryayı bitirin.
- Kapalı cihazı tekrar açın ve kapanmasını bekleyin. Enerjinin tamamen tükendiğinden emin olalım.
- Telefon kapalı haldeyken cihazı şarja takın. Ekranda %100 dolduğunu gösterene kadar, bazıları LED rengi ile belli eder, telefonu şarj edin.
- Telefonu şarjdan alın.
- Telefonu açın. Telefonu açtığınızda muhtemelen %100 dolu göstermeyecek, telefon açık durumdayken tekrar şarja takın ve %100 şarj olana kadar bekleyin, telefonu kullanmayın. Mümkünse uçak moduna alın.
- Telefon dolduktan sonra şarjdan çıkartın ve kapatıp açın, batarya %100 dolu göstermesi gerekiyor. Eğer göstermiyorsa tekrar şarja takın.
- Telefon kapanıp açıldığında %100 dolu gösterene kadar bataryayı şarj etmeye ve açıp kapatmaya devam edin. Kapatıp açarken şarja takılı olmadığına dikkat edin.
- Şimdi telefonunuzu şarjdan alın ve kapanana kadar kullanın.
- Telefon kapandıktan sonra %100 olana kadar tekrar şarj edin. Bu şekilde Android cihazın batarya göstergesini kalibre etmiş olacağız.
Lütfen bu işlemi sık sık yapmamanız gerektiğini aklınızda bulundurun. Bataryayı %100 boşaltmanın bataryaya zarar verdiğini unutmayın. Bu işlemi 3 ayda bir yapmanız yeterli olacaktır.
Bu Yöntem İşe Yaramadıysa Bunu Denemekden Kaçınmayın
Kalibrasyon İçin İkinci Adım ;
1) Telefonunuzu sarjı %5in altına düşene kadar kullanın
2)Telefon açık vaziyette sarja takın ve 8 saat sarj edin. Bu esnada sarjda kesinti olmamasına ve telefonla oynamamaya özen gösterin
3) Telefon açık vaziyette 8 saat sarj oldukdan sonra cihazı şarjdan çıkartıp kapatın
4) Kapalı cihazı sarja takıp en az 1 saat sarj edin
5) 1 saat sarj olan cihazı sarjdan çıkartıp açın ve 2 dakika telefonu açık vaziyette bırakın bu esnada telefonla oynamayın fakat 2 dakika boyunca ekranı kapatmayın açık kalsın
6) 2 dakika bekledikden sonra cihazı kapatıp tekrar en az 1 saat sarj edin
7) 1 saat sarj olan cihazı sarjdan çıkartıp açın ve kullanmaya başlayabilirsiniz
Bu yöntem birçok insanda kesin çözüm olmuştur en belirgin cihazlar Samsung Galaxy seriisi ve LG modelleridir.
Güncel Vpn Premium Hesaplar İçin Reklamlara Günde 1 Defa Tıklayınız Facebook Grubumuzda Premium Hesaplar Yakında Paylaşılıcaktır ..
Etiketler; Android Sarj Sorunu,
Batarya Kalibrasyonu,
Sarj Tasarrufu,
Battery Stats,
Hiç yorum yok
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.